Trumpas aprašymas

Medicininių kaukių kokybės patikros sistema. Medicininės įrangos ir komponentų gamyboje taikomi itin aukšti kokybiniai reikalavimai. Kadangi didžioji dalis produkcijos gaminama iš plastiko, todėl medicininės įrangos gamybos įmonės susiduria su problema, kuomet gamybos metu dalis gaminių yra pažeidžiami. Pažeidimai gali būti įvairūs: nuo mechaninių, atsirandančių gamybos proceso metu, iki nekokybiškos žaliavos, kuomet į gaminį gali patekti svetimkūniai. Dėl aukštų reikalavimų, taikomų medicininei įrangai, gamintojai stengiasi sumažinti detalių su defektais patekimą į rinką. Tokių problemų sprendimui patikimiausia naudoti kompiuterinės regos sistemas. Jos užtikrina 99.9% produkcijos kokybę, pašalinant gaminius su defektais.

Sprendžiama problema

Klientas gamybos linijose, kuriose nėra įdiegta medicininės įrangos analizės sistema, susiduria su tokiomis problemomis:

  • Pamaininis darbas (24/7) sąlygoja prastesnę produkcijos kokybės kontrolę naktinio darbo metu;
  • Žmogiškosios klaidos, kai dėl dėmesio koncentracijos sumažėjimo dirbant monotonišką darbą praleidžiami nekokybiški gaminiai (patikros metu dalis defektų gali būti nepastebėti);
  • Šiam darbui reikalingas papildomas personalas;
  • Sudėtingas broko atsekamumas;
  • Netiksli ir realiu laiku negalima kokybės apskaita.

Problemos sprendimas

Sukurtas sprendimas, paremtas optine gaminių analize, kuris leidžia užtikrinti medicininių kaukių produkcijos kokybę. Šis sprendimas susideda iš aparatinės bei programinės įrangos. Kompleksinė sistema, dirbdama su robotizuota gamybine linija atlieka gaminių rūšiavimą pagal apibrėžtus kokybinius parametrus. Medicininės įrangos analizės sistema padėjo išspęsti ne tik problemas su kuriomis susidūrė klientas, bet ir atnešė papildomų naudų:

  • Kiekvienos medicininės kaukės analizė;
  • Statistiniai duomenys bei kaukių defektų nuotraukų peržiūra;
  • Automatinis ataskaitų generavimas;
  • Rezultatų peržiūra realiu laiku;
  • Kokybinių parametrų koregavimas;
  • Automatinis blogų ir gerų kaukių rūšiavimas roboto pagalba (pagal užsakovo poreikius);
  • Broko atsekamumas pagal saugojamus duomenis, kurie prieinami už produkcijos kokybę atsakingiems darbuotojams.

Technologija:

Vaizdo kameros: Naudojamos aukštos raiškos kadro arba linijos nuskaitymo vaizdo kameros.

Šviesos šaltiniai: Naudojami specializuoti šviestuvai bei lazeriai.

Defektų identifikavimas: Kuriama specializuota programinė įranga, kuri naudoja kompiuterinės regos bei dirbtinio intelekto metodus (specializuoti sprendimai pagal užsakovo poreikius).

Kokybės analizės baldų detalėms sistemos parametrai:

Sistemos našumas:  konkrečiu atveju gaminys (medicininė anesteziologinė kaukė) nuskaitomas iš 18 skirtingų pozicijų ir priimamas bendras sprendimas. Sistema gali dirbti lygiagrečiai, taip padidinant bendrą patikros našumą.

Sprendimo pritaikomumas rinkoje

Šis sprendimas gali būti pritaikytas kiekvienoje medicininės įrangos gamybos įmonėje. Sistema yra modulinė, todėl yra galimybė taikyti dalinę modifikaciją pagal kiekvieno užsakovo poreikius. Įmonė intensyviai dirba tobulinant plastiko produkcijos gaminių analizę.